Home

Achtergrond 149 x bekeken

Toch verhoging kindgebonden budget

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) houdt in de begroting voor 2011 vast aan een verhoging van het kindgebonden budget.

Met de verhoging is volgens een ingewijde een bedrag gemoeid van 130 miljoen euro. De bijdrage, ingevoerd in 2009, is bedoeld voor gezinnen met kinderen beneden de achttien jaar met een lager of middeninkomen en komt bovenop de kinderbijslag. Een verhoging voor 2010 werd echter geschrapt wegens de crisis. Die verhoging wordt volgend jaar dus wel ingevoerd.

Bij een bruto gezinsinkomen lager dan 28.897 euro per jaar, ontvangt het gezin dit jaar het maximale kindgebonden budget, dik 1000 euro bij één kind, meer dan 1300 bij twee en een ruime 1500 bij drie kinderen. Bij een hoger inkomen worden deze bedragen geleidelijk minder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.