Home

Achtergrond 350 x bekeken 31 reacties

Thieme geeft voorzitterschap PvdD op

Marianne Thieme heeft besloten het voorzitterschap van de Partij voor de Dieren (PvdD) op te geven.

Thieme zegt zich geheel te willen wijden aan het leiderschap van de partij en de Tweede Kamerfractie. “Onze groeiende vereniging verdient onverdeelde aandacht van haar voorzitter.” Eerder dit jaar was er veel kritiek binnen de partij op de concentratie van macht bij de partijtop, met name Thieme en senator Niko Koffeman.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Hi Bert,

  Dierenpoes heeft maar 37 uur werk week, anders raakt ze gestresst, dat menig veehouder veel meer tijd kwijt is en daar maar tegen aan trappen is wel zo makkelijk en maar gesponserd worden.

 • no-profile-image

  Han

  Dat ze zich wil wijden aan haar betaalde baan, is zeer lovenswaardig, of het de ten goede komt aan het democratische proces valt te betwijfelen.. De meeste kamerleden hebben naast hun Kamertaak nog de nodige buitenkamer taken met leuke vergoedingen en hebben dan ook geen tijd om nodeloos veel vragen te stellen. Wat mij het meeste stoort, is het feit dat partijen met 1 of 2 zetelt het hele regeer proces kunnen verstieren. Deze versnippering moet eens worden aangepakt door een kieswet aanpassing, zodat minimaal 4% van de stemmen nodig is om als partij zitting te kunnen nemen in het blauwe pluche. Erg spijtig voor de goedwillende (Christelijke) groeperingen maar de versplintering moet stoppen, Nederland moet geregeerd worden.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Goed stukje Han. Het is inderdaad verbazingwekkend hoe de politiek opereert. Hoe mensen in een land leven, werken of hun bedrijf voeren is een zaak die die mensen zelf aangaat. Zo hoort het in een vrij land te gaan. De politiek en ambtenaren schijnen te denken dat je, zodra je in Den Haag werkt, de maatschappij zó om mag gaan vormen zoals jij dat graag ziet. Dit is helemaal niet de taak van de politiek. De politiek is er om diè taken uit te voeren, die ieder voor zichzelf niet kan uitvoeren. Denk bv. aan wegenaanleg. De bemoeienis van de overheid gaat alle perken ver te buiten. En leugens worden hierbij niet geschuwd. Dit geldt niet alleen voor de PvdD maar zeker ook voor LNV.

 • no-profile-image

  Bert

  Thieme.20 jaar Kazakhstan voor mij. Kazachstan.Grote dier liefhebber en boer zijnde hier en kwaad geweest en toekomst ook zeker nog op mensen hier hoe ze met dieren om gaan.Maar meidje je geeft het PvdD op nu als je levens en werk plan.Meidje nogmaals ik hier dik 20 jaar van dieren houden en ze hier beschermen en veehouder zijn. Duidelijk wat je doet.je naam is er en je kunt door blijven werken 1 a 2 uur per dag.Rest rustig aan doen de ANDERE gekken wel verder He.Je maakt je er mooi van af MEIDJE. zaak op genaaid en nu rustig thuis zitten en wat internetten en andere de bull shit laten doen en je centjes beuren meidje.Wie pakt je.Inderdaadt niemand want ik zie totvandaag geen regering in NL.Ben blij hier te zijn. we hebben er een slecht of niet maar is er.En ik echt meidje probeer de ellende hier voor dieren binnen mensen en omstandigheden menselijk te houden.Je zult er meer aan hebben om mensen als mij en ik ken nog anderen te onder steunen dan wat u nu aan het uitspoken of op naaien bent in dat kleine NL.Als ik geen email van je krijg meidje dan laat het duidelijk zijn voor al de NL helpers dat je alleen maar uit bent op een heel jonge AOW.Wil je wat doen in dieren wereld dan help mensen als mij.In NL is het gewoon goed.WEET je zelf ook.En zeg je zelf ook als je IN de SPIEGEL KIJKT EN JE JE ZELF VRAAGD.

 • no-profile-image

  ??

  Kritische lezer maak het deze herman niet te moeilijk, hij heeft al moeite om met eigen standpunten te komen waarom ze goed werk doen, laat staan dat hij zoiets begrijpt, als wageningen het ook al niet begrijpt of LNV.

 • no-profile-image

  Han

  @Kritische lezer. We zijn nu ca. 100 dagen onderweg in Den Haag en nog geen enkele zekerheid over een kabinet. waarom niet? De ene groep wil geen drupje van zijn ideologie inleveren om het de ander mogelijk te maken met hem tot een regering te komen. Nederlands polderen is ons export product, we gebruiken zelf liever >polarisatie<. Dan weet je zeker dat je bij de helft + 1 je eigen geloof kunt dicteren en opleggen aan (50 - 1) % ook wel genoemd een duidelijke minderheid. Als ik de politiek volg krijg ik het gevoel dat de verzuiling van Christelijk versus Katholiek is omgeslagen in twee nieuwe stromingen Links (socialistisch) en rechts (de rest). Waarbij zij opgemerkt dat >socialistisch< niet synoniem is aan >sociaal< en zeker niet aan >progressief< net zo min als >rechts< synoniem is aan >liberaal< en >conservatief<. Dit zijn uitvindingen van mense als mevr. Thieme, die zichzelf graag progressief vindt omdat ze ons aan het konijnen voer wil hebben. We leven al als konijnen in gestapelde hokjes (ook wel flats genoemd) en mogen af en toe even buiten huppelen (weekend en vast gestelde vakantie) alles onder controle van regering en vakbond. Zelfs het geld voor extra verwen voer is bepaald door de vakbond.

 • no-profile-image

  Bert

  Thieme. Ik wou het echt geen 5 keer zetten mijn reactie.Maar dankzij het oudijzer internet is dat zo gegaan.Maar ja maakt je dan ook denk ik meteen meer duidelijk hoe het hier met dieren gaat.Groeten.Bert
  Als je mijn reactie weer 5 keer krijgt weet je waar het aan ligt

 • no-profile-image

  wegwezen

  Op geruimd staat netjes. Laat meteen de partij ook maar opdoeken

 • no-profile-image

  john

  ik weet zeker dat als ik nu een partij opricht genaamd: alle dagen betaalbaar vlees en bier mijn partij sneller groeit.. Misschien dat we dan allemaal 2 jaar minder oud worden, zijn we meteen van het aow probleem af.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Hans Hoekstra,
  Je interperteerd het verkeerd, het onnodige trappen van deze groepering zijn commerciele (zoals jij het noemt) zat van.
  Ga naar zo´n open dag van de varkershouderij of melkveehouderij of welke open dag en aanschouw zelf en oordeel dan.
  En neem in ogenschouw dat de consument invloed kan hebben in zijn koop gedrag.
  Het altijd trappen van deze partij of met halve waarheid komen, daar ergert menig een zich aan, fouten moeten gecorrigeerd worden, maar laat een normale groep als dierenbescherming dat doen. Lekkere figuren daar met S.W zal je graag mee geasscoceerd willen worden.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hans, inderdaad is dat zeer opmerkelijk. Maar ligt dat aan de veehouders of aan de wijze waarop deze partij meent zich te moeten profileren? Jeroen heeft gelijk. Als je kijkt naar de gehaaide opzet van deze partij, dan begrijpt iedereen die weet hoe het werkt in deze maatschappij waarom ze zich laten ondersteunen door hun eigen "wetenschappelijk bureau en deskundigen". Op het moment dat een deskundige iets roept of een rapportje van de eerste de beste onderzoeker er ligt, vraag niemand zich meer af of iets juist is. De theorie zorgt ervoor dat de praktijk zich zou moeten aanpassen. Kijk, en daarom ergeren mensen uit de praktijk ( de veehouders) zich aan deze partij en haar vaak pseudo-wetenschappers. Jammer dat die laatste groep zich hiervoor laat gebruiken. Het doet afbreuk aan de onberispelijkheid die zulk soort mensen zouden moeten hooghouden. Ze verworden nu vaak tot de gekke Henkie's.

 • no-profile-image

  Herman Gallé

  @J@gertje: [..]Lees ik nou "een groeiende vereniging"????? [..]

  Ja, dat lees je goed! De PvdD is momenteel de snelst groeiende politieke partij van ons land. Thans ruim 12.500 leden.

 • no-profile-image

  rose both

  Nu weten we nog niet wie haar opvolgt. We weten wel dat haar echtgenoot bezig is me het in de markt zetten van sojavlees.

  Weet U overigens dat de omroep Llink een bedrag van 7 miljoen heeft gekregen om reclame te maken voor eigen ideeën, gedurende 100 uur televisie en 450 uur Radio? Dat is bijna 13000 euro per uur aan kosten.
  Natuurlijk moet er uren werk gedaan worden door verschillende mensen om tot een uur uitzending te komen. En er zijn ook bijkomende kosten.
  Maar het type uitzendingen van Llink, is in wezen toch niet zo heel duur om te maken.
  Je vraagt je af of er ook niet wat meer aandacht zou moeten zijn voor hetgeen hier in het AGD forum naar voren wodrt gebracht.

  Overigens lijken de media zelf ook wat lont hebben geroken, Elsevier, Volkskrant , Trouw, ze publiceren nu allemaal veel kritischer dan voorheen over de schaduwkanten van de beweringen vanuit de hoek van de Nieuwe Natuur. Die veel weg heeft van de Nieuwe Kleren van de Keizer.
  er is blijkbaar ook zoiets als de Nieuwe Natuur van de overheid.

  Overigens heeft de omroep LLink binnen vier jaar uitstel van betaling moeten aanvragen, een primeur in de omroepwereld, omdat er 1 miljoen tekort was op een budget van 8 miljoen. En toen werd cabaretier Vincent Bijlo aangesteld als "crisismanager".
  Strategische reclame- overwegingen waren hier vooral de basis voor.
  Die strategie van uithangborden in plaats van inhoud doet denken aan de snijders die ook de mooiste reclame-verhalen ophingen inzake de nieuwe kleren van keizer.

  En iedereen bleef maar juichen over de wonderschone kleren totdat iemand uit het publiek die wat minder bang was om uit de toon te vallen , hardop riep dat de keizer helemaal geen kleren aan had.

  Herkauwer laat in zijn bericht over het veldbezoek zien dat de Nieuwe Natuur een heel ander biotoop is dan dat van de landbouw en dat daardoor een fiks aantal van de huidige soorten het moeilijk krijgt of verdwijnt.
  Nederland heeft een heel bijzondere combinatie van compacte stad en veelvormig en toch hoogproduktief buitengebied. Het kan daarin een voorbeeld voor de gehele wereld zijn, zeker in de nabije toekomst , waarin een verdubbeling van de wereldbevolking wordt verwacht. nederland wijkt daarin af en loopt daarin voor op grotere landen. Die echter op afzienbare termijn met dezelfde situaties te maken krijgen.
  Als bijvoorbeeld in de USA het bouwen doorgaat zoals men gewend is, is het land in 25 jaar volgebouwd. En let wel, daar dalen de geboortencijfers nog niet.

  In plaats van de grote waarde van onze landschappen te herkennen - terwijl we nog wel een Nederlandse hoogleraar in de Landschapsarchitektuur hebben die doceert op een US topuniversiteit, Harvard genaamd, die bezweert dat Nederland bestaat bij de gratie van de agariers - gaat Nederland zich anno de 21ste eeuw begeven in de waan van de oertijd.
  De wildernis zou anders verdwijnen uit de wereld. Maar de wildernis is echt niet weg. Dat weet iedereen die een tuin bijhoudt . ...je hoeft het bijhouden maar even te staken of de wildernis keert terug en zo moet het ook zijn. Zowel het bijhouden als de terugkeer zijn een gezond teken. Het levend wezen mens heeft immers zijn eigen rol in het geheel van de natuur.

  Daar zou dan ook juist de aandacht van de mensheid op gericht moeten zijn. Maar nee, de mensen die het natuurbeleid maken hebben " de mens" weggepoetst uit de definitie van natuur.
  En vele biologen scharen zich daar als lemmingen achter. De schizofrenie ervan ontgaat hen blijkbaar.
  Waar ze zich in wezen tegen lijken te richten zijn de uitwassen van mechanisatie en industrialisatie. Deze uitwassen in handelswijze worden aan de mensheid toegeschreven, die dan maar moet verdwijnen uit de natuur.
  Dit voorbijgaan aan het gegeven dat de mensheid niet hetzelfde is als de handelswijze, en dat de handelswijze ook veranderd kan worden, geeft aan dat er iets essentieels mist in de soort van "natuurbewustzijn" , die wordt uitgedragen in het hedendaagse natuurbeleid.

 • no-profile-image

  Bert

  Thieme.20 jaar Kazakhstan voor mij. Kazachstan.Grote dier liefhebber en boer zijnde hier en kwaad geweest en toekomst ook zeker nog op mensen hier hoe ze met dieren om gaan.Maar meidje je geeft het PvdD op nu als je levens en werk plan.Meidje nogmaals ik hier dik 20 jaar van dieren houden en ze hier beschermen en veehouder zijn. Duidelijk wat je doet.je naam is er en je kunt door blijven werken 1 a 2 uur per dag.Rest rustig aan doen de ANDERE gekken wel verder He.Je maakt je er mooi van af MEIDJE. zaak op genaaid en nu rustig thuis zitten en wat internetten en andere de bull shit laten doen en je centjes beuren meidje.Wie pakt je.Inderdaadt niemand want ik zie totvandaag geen regering in NL.Ben blij hier te zijn. we hebben er een slecht of niet maar is er.En ik echt meidje probeer de ellende hier voor dieren binnen mensen en omstandigheden menselijk te houden.Je zult er meer aan hebben om mensen als mij en ik ken nog anderen te onder steunen dan wat u nu aan het uitspoken of op naaien bent in dat kleine NL.Als ik geen email van je krijg meidje dan laat het duidelijk zijn voor al de NL helpers dat je alleen maar uit bent op een heel jonge AOW.Wil je wat doen in dieren wereld dan help mensen als mij.In NL is het gewoon goed.WEET je zelf ook.En zeg je zelf ook als je IN de SPIEGEL KIJKT EN JE JE ZELF VRAAGD.

 • no-profile-image

  Bert

  Thieme.20 jaar Kazakhstan voor mij. Kazachstan.Grote dier liefhebber en boer zijnde hier en kwaad geweest en toekomst ook zeker nog op mensen hier hoe ze met dieren om gaan.Maar meidje je geeft het PvdD op nu als je levens en werk plan.Meidje nogmaals ik hier dik 20 jaar van dieren houden en ze hier beschermen en veehouder zijn. Duidelijk wat je doet.je naam is er en je kunt door blijven werken 1 a 2 uur per dag.Rest rustig aan doen de ANDERE gekken wel verder He.Je maakt je er mooi van af MEIDJE. zaak op genaaid en nu rustig thuis zitten en wat internetten en andere de bull shit laten doen en je centjes beuren meidje.Wie pakt je.Inderdaadt niemand want ik zie totvandaag geen regering in NL.Ben blij hier te zijn. we hebben er een slecht of niet maar is er.En ik echt meidje probeer de ellende hier voor dieren binnen mensen en omstandigheden menselijk te houden.Je zult er meer aan hebben om mensen als mij en ik ken nog anderen te onder steunen dan wat u nu aan het uitspoken of op naaien bent in dat kleine NL.Als ik geen email van je krijg meidje dan laat het duidelijk zijn voor al de NL helpers dat je alleen maar uit bent op een heel jonge AOW.Wil je wat doen in dieren wereld dan help mensen als mij.In NL is het gewoon goed.WEET je zelf ook.En zeg je zelf ook als je IN de SPIEGEL KIJKT EN JE JE ZELF VRAAGD.

 • no-profile-image

  Bert

  Thieme.20 jaar Kazakhstan voor mij. Kazachstan.Grote dier liefhebber en boer zijnde hier en kwaad geweest en toekomst ook zeker nog op mensen hier hoe ze met dieren om gaan.Maar meidje je geeft het PvdD op nu als je levens en werk plan.Meidje nogmaals ik hier dik 20 jaar van dieren houden en ze hier beschermen en veehouder zijn. Duidelijk wat je doet.je naam is er en je kunt door blijven werken 1 a 2 uur per dag.Rest rustig aan doen de ANDERE gekken wel verder He.Je maakt je er mooi van af MEIDJE. zaak op genaaid en nu rustig thuis zitten en wat internetten en andere de bull shit laten doen en je centjes beuren meidje.Wie pakt je.Inderdaadt niemand want ik zie totvandaag geen regering in NL.Ben blij hier te zijn. we hebben er een slecht of niet maar is er.En ik echt meidje probeer de ellende hier voor dieren binnen mensen en omstandigheden menselijk te houden.Je zult er meer aan hebben om mensen als mij en ik ken nog anderen te onder steunen dan wat u nu aan het uitspoken of op naaien bent in dat kleine NL.Als ik geen email van je krijg meidje dan laat het duidelijk zijn voor al de NL helpers dat je alleen maar uit bent op een heel jonge AOW.Wil je wat doen in dieren wereld dan help mensen als mij.In NL is het gewoon goed.WEET je zelf ook.En zeg je zelf ook als je IN de SPIEGEL KIJKT EN JE JE ZELF VRAAGD.

 • no-profile-image

  Patrick

  Als je als partij zo hard groeit, is het af en toe goed, om te kijken wat de taken zijn en hoe die in tijd ingevuld worden. Er is natuurlijk steeds meer werk te verrichten en vooralsnog heeft een dag maar 24 uur.
  Dus is het goed om af en toe te herijken en dat geld in elk hard groeiend bedrijf. De wereld veranderd snel in bewustzijn, en zo zal de wereld ook anders ingericht moeten gaan worden, en de PvdD heeft daar best veel goede ideeën over.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Melkveehouder:[..]Als je kijkt naar de gehaaide opzet van deze partij, dan begrijpt iedereen die weet hoe het werkt in deze maatschappij waarom ze zich laten ondersteunen door hun eigen "wetenschappelijk bureau en deskundigen".[..]
  Mag ik je er aan herinneren dat praktisch elke zichzelf respecterende politieke partij een eigen wetenshappelijk bureau heeft. En mag ik je er ook aan herinneren dat de feiten die genoemd zijn in de film Meat The Truth, die geproduceerd is door dat wetenschappelijk bureau, door niemand kunnen worden weerlegd?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Herman, je bevestigd hiermee alleen maar mijn gedachte over deze "wetenschappelijke bureaus". Eigenlijk zijn ze dus een beetje verkapte commissariaten van politieke partijen, maar ingevuld door wetenschappers. Het is niet voor niets dat hun aanzien door de 'u betaald en bepaald onderzoeken' flink geschaad wordt en het vertrouwen in hun onafhankelijkheid ver te zoeken is.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Jopiesnel, het gaat niet om een rapport. De mestwet is nl. op geen enkele manier wetenschappelijk onderbouwd, dus is er ook geen rapport. Maar het verhaal over wat er allemaal mis is kun je vinden op nieuwsgrazer.nl op blz. 5. Het is een open brief met de titel: "aan iedereen die geïnteresseerd is in de fouten van de mestwet(ten)". Het betreft hier een brief van Henk van der Pol aan LNV, waarin de fouten in de mestwet duidelijk worden uitgelegd.

 • no-profile-image

  nederland

  Hans, de zwaksten in dit land zijn de ouderen. Deze leven vaak onder onbarlijke omstandigheden en dat kunnen we niet van de dieren zeggen.
  Alleen men weet niet waar men over praat en praat dus maar met zulke partijen mee. Deze partijen schenden mensenrechten voor dierrechten.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ken je hem Gert? Dat verhaal ken ik ook, van die boerin.
  Is dat Hans Hoekstra?

 • no-profile-image

  J@gertje

  Llink maak heel mooie en informatieve progamma's zoals "Eet smakelijk"
  http://player.omroep.nl/?aflID=9784967
  http://player.omroep.nl/?aflID=11280380
  http://player.omroep.nl/?aflID=9616073

  Eet smakelijk,
  J@gertje

 • no-profile-image

  Han

  @Hans. De PvdD heeft als doel de mensheid aan het >groenvoer< te krijgen. Dit kun je het eenvoudigste doen, door de mensen bang te maken voor dieren (enge ziektes) en vlees, melk etc. als ongezond en milieu vervuilend te bestempelen, werkt dit ook niet dan is onbetaalbaar maken de oplossing in een wereld met minder koopkracht. Politiek is de laatste decennia niet veel meer dan JOUW wil opleggen aan de rest. Niet door de rest te motiveren, maar door ze via geboden en verboden te demotiveren. Dit is de weg van de polarisatie en die leidt richting Dictateur en Maatschappelijke ongehoorzaamheid (grenzen zoeken en overschrijden). De Berekende burger!!

 • no-profile-image

  jopiesnel

  Kritische lezer!waar vind ik `t rapport over de mestwet en zijn hiaten waar jij zovaak naar verwijst???

 • no-profile-image

  Bert

  Thieme.@0 jaar Kazakhstan voor mij. Kazachstan.Grote dier liefhebber en boer zijnde hier en kwaad geweest en toekomst ook zeker nog op mensen hier hoe ze met dieren om gaan.Maar meidje je geeft het PvdD op nu als je levens en werk plan.Meidje nogmaals ik hier dik 20 jaar van dieren houden en ze hier beschermen en veehouder zijn. Duidelijk wat je doet.je naam is er en je kunt door blijven werken 1 a 2 uur per dag.Rest rustig aan doen de ANDERE gekken wel verder He.Je maakt je er mooi van af MEIDJE. zaak op genaaid en nu rustig thuis zitten en wat internetten en andere de bull shit laten doen en je centjes beuren meidje.Wie pakt je.Inderdaadt niemand want ik zie totvandaag geen regering in NL.Ben blij hier te zijn. we hebben er een slecht of niet maar is er.En ik echt meidje probeer de ellende hier voor dieren binnen mensen en omstandigheden menselijk te houden.Je zult er meer aan hebben om mensen als mij en ik ken nog anderen te onder steunen dan wat u nu aan het uitspoken of op naaien bent in dat kleine NL.Als ik geen email van je krijg meidje dan laat het duidelijk zijn voor al de NL helpers dat je alleen maar uit bent op een heel jonge AOW.Wil je wat doen in dieren wereld dan help mensen als mij.In NL is het gewoon goed.WEET je zelf ook.En zeg je zelf ook als je IN de SPIEGEL KIJKT EN JE JE ZELF VRAAGD.

 • no-profile-image

  j@gertje

  Lees ik nou "een
  groeiende vereniging"?????

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ach Herman, dat zijn er minder dan de leden van de elfstedentocht, dat zijn er dik 16.000. John heeft wel een punt met zijn opmerking.

 • no-profile-image

  Hans Hoekstra

  Opmerkelijk toch dat commerciële veehouders massaal zo tegen de partijvoordeDIEREN zijn. Wat zullen die veehouders toch allemaal te verbergen hebben.... Het feit alleen al dat veehouders tegen de PvdD zijn, betekent dat de PvdD keihard nodig is en blijft om op te komen voor de zwaksten in onze samenleving, de dieren.

 • no-profile-image

  gert

  Meneer Hoekstra, u als inspecteur van de Dierenbescherming meet net als Thieme met 2 maten,bij de boeren moet alles picobello zijn,maar in de Oostvaardersplassen mogen de dieren kreperen van de honger,u was enkele jaren geleden betrokken bij de ruiming van een veebedrijf van een boerin in Friesland ,o wat was u weer dapper,het vee van die boerin is voor een habbekrats door u verkocht aan een veehandelaar ,die boerin heeft er maar een schijntje voor gekregen,u weet niet half hoeveel verdriet die boerin er aan over gehouden heeft,kijk s,winters maar eens in de Ovpl,wees dan eens flink !!!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Die kunnen wel degelijk worden weerlegd Herman. Het mestverhaal (èn de bijbehorende "verliezen" zowel naar het grondwater als naar de lucht) is één aspect daarvan. Dat is genoeg uitgelegd dacht ik. En wat te denken van dat methaanverhaal? Dit wordt gemeten in een afgesloten ruimte, er zal niet over nagedacht worden of het misschien anders uitwerkt als het in de buitenlucht met andere gassen in aanraking komt cq een wisselwerking heeft. Sowieso zijn gassen zoals stikstofoxides, ammoniak, methaan en noem maar op, altijd in reactie met elkaar en met alles en iedereen. Ze zoeken altijd een evenwicht. Maar dit soort dingen zijn voor de PvdD en de WUR veel te hoog gegrepen. Het is geen kwestie van niet kunnen weerleggen maar zij zullen nooit toegeven dat ze ernaast zitten, want ze houden de "vervuiling" zo graag in stand.

Laad alle reacties (27)

Of registreer je om te kunnen reageren.