Home

Achtergrond 224 x bekeken 3 reacties

September was nat en vrij koel

September was dit jaar aan de vrij koele kant met een gemiddelde temperatuur van 13,6 graden.

Dat is 0,7 graden minder dan het langjarig gemiddelde. Ook was het natter met gemiddeld 90 millimeter neerslag tegenover 74 millimeter normaal. Dat heeft het KNMI vandaag gemeld.

Het KNMI registreerde in De Bilt zes warme dagen (20 graden of meer). Normaal gesproken zijn dat er tien. De hoogst gemeten temperatuur was 24,1 graden, gemeten op 23 september in Maastricht. Het koudst was het in de vroege ochtend van 29 september op de vliegbasis Twenthe. Daar was het 0,3 graad.

De meeste neerslag viel in september in de kustgebieden. Daar viel op sommige plaatsen 130 tot 140 millimeter. In het zuidoosten van het land was op sommige plekken slechts 50 millimeter neerslag. Op 14 september was het zeer onstuimig met een landelijk gemiddeld van 15 millimeter. In het noorden viel toen plaatselijk 30 millimeter neerslag. Dat was ook het geval op de avond van de 23e in het midden van het land.

De zon liet zich met 140 uren gemiddeld vier uur langer zien dan normaal. De zon scheen het meest in het zuidwesten van het land met lokaal 150 uur. In Eelde registreerde het KNMI het kleinste aantal zonuren (124 uur).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Student

  Stichting open deur: "September was nat en vrij koel"

 • no-profile-image

  gert

  Ideaal weer voor wakker dier,de varkens konden overal in de modder baggeren

 • no-profile-image

  down under

  Gert, dan moet je er wel een terrasheatertje bijzetten. De behagelijkheidstemperatuur voor een zeug is 16 graden, of te wel het was 2,4 graden te koud voor ze.

Of registreer je om te kunnen reageren.