Home

Achtergrond 187 x bekeken

Schuld loopt op tot 406 miljard

De EMU-schuld, het totaal van alle uitstaande leningen, loopt naar verwachting op naar 406 miljard euro aan het einde van volgend jaar.

Dit is 66 procent van het bruto binnenlands product. De schuld bedroeg eind vorig jaar nog 348 miljard euro, 61 procent van het bbp.

De staatsschuld beslaat voor 80 procent de EMU-schuld. Voor 2011 wordt de staatsschuld geraamd op 338 miljard euro. De staatsschuld bedroeg eind vorig jaar 282 miljard euro en zal naar verwachting eind dit jaar 317 miljard euro bedragen.

De totale rentelasten nemen volgend jaar toe omdat de staatsschuld toeneemt, maar worden gematigd door de lage rente. De rentelasten bedragen volgend jaar naar schatting 12,9 miljard euro, waarvan 11,3 miljard euro rente op de staatsschuld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.