Home

Achtergrond 169 x bekeken

Schade door aardbeving Nieuw-Zeeland

Een aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter heeft vrijdag in het zuiden van Nieuw-Zeeland veel schade veroorzaakt. Huizen, bruggen en wegen werden verwoest.

De aardbeving had plaats op een diepte van 10 kilometer op ongeveer 30 kilometer van Christchurch en werd op het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland bijna overal gevoeld. Ook waren er een aantal naschokken, waarvan de zwaarste een kracht had van 5,7 op de schaal van Richter.

Volgens de Aardbevingencommissie kan de schade oplopen tot 2 miljard Nieuw-Zeelandse dollar (1,1 miljard euro). In Christchurch zijn gevels omgevallen, waardoor auto's zwaarbeschadigd raakten en wegen werden geblokkeerd. ,,Dit treft elke familie, elk huishouden. De klap op onze infrastructuur, op de waterleidingen, de bruggen, de stroomvoorziening is heel groot geweest'', zei de burgemeester van Christchurch.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.