Home

Achtergrond 219 x bekeken

SP: student wordt keihard gepakt

"De partijen geven hoog op van de kenniseconomie, maar als puntje bij paaltje komt, wordt de student keihard gepakt.''

Jasper van Dijk van de SP in de Tweede Kamer windt zich hevig op over de mogelijke bevriezing van de studiefinanciering. "Het is voor 98 procent zeker dat dit voorstel dinsdagmiddag wordt aangenomen.'' Het bevriezen van de studiefinanciering was aanvankelijk 'controversieel' en moest van de Kamer daarom eigenlijk overgelaten worden aan een nieuw kabinet.

"Na een dreigbrief van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs gingen de middenpartijen echter alsnog om. Er zou volgens de demissionaire regering een tekort op de begroting komen als de wet niet wordt aangenomen'', aldus Van Dijk. De bezuiniging van 18 miljoen is volgens hem simpel ergens anders te vinden. "Bijvoorbeeld bij de vele subsidies voor de adviesbureaus in het onderwijs, waar jaarlijks 900 miljoen naartoe gaat.''

"Stap voor stap wordt de basisbeurs uitgehold en teruggebracht tot een soort zakgeld. Aan de andere kant blijft het collegegeld stijgen'', klaagt hij verder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.