Home

Achtergrond 159 x bekeken

Rijkswaterstaat sluit Maeslantkering

Rijkswaterstaat heeft vanmiddag omstreeks vier uur de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg voor een test gesloten.

De grootste waterkerende deuren van de wereld blijven tot morgenochtend vier uur dicht. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is alles probleemloos verlopen. Ongeveer duizend belangstellenden keken toe.

Tegelijkertijd met de Maeslantkering sloot ook de Hartelkering bij Spijkenisse. De test, die elk jaar plaatsheeft, markeert het begin van het stormseizoen. Dat loopt van 1 oktober tot 15 april.

De Maeslantkering, die in 1997 werd geopend, kan tijdens een stormvloed in een keer de Nieuwe Waterweg afsluiten. Samen met de Hartelkering beschermen de waterkeringen ongeveer 1,5 miljoen mensen achter de dijken tegen het water.

De keringen zijn wereldberoemd wegens hun beweegbare onderdelen, maar zijn nog niet vaak nodig geweest tegen de hoge waterstand. De Maeslantkering werd in november 2007 voor het eerst en laatst gebruikt bij stormachtig weer.

Vandaag werd ook het vernieuwde Keringhuis, het informatiecentrum over het waterbeheer in Zuid-Holland, geopend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.