Home

Achtergrond 457 x bekeken

’Reorganisatie loopt vooruit op masterplan’

De reorganisatie bij de productievestigingen van FrieslandCampina voor dagverse zuivel verloopt nog niet volgens een masterplan voor dagverse zuivel.

Dit bevestigt FrieslandCampina. Voor andere bedrijfsonderdelen zijn al wel reorganisaties volgens masterplannen uitgevoerd. De vorige week bekendgemaakte maatregel is een tussentijdse maatregel. Wat er de komende tijd nog staat te gebeuren, wil FrieslandCampina niet zeggen. Het bedrijf wil alleen iets verklaren over de maatregelen die eind vorige week bekend zijn geworden. Volgens die plannen zal in de fabriek in Rotterdam een beperkt aantal producten in grote volumes worden gemaakt, tegen zo laag mogelijke kosten. Van hieruit worden vooral de grote supermarkten bediend. In de fabriek in Eindhoven moet een breder assortiment producten worden gemaakt, in kleinere volumes, voor scholen, bedrijfsrestaurants en dergelijke. Ook worden er de producten voor supermarkten met kleinere volumes gemaakt. Daarnaast worden voor FrieslandCampina zuivelproducten in loondienst gemaakt bij de fabriek van Farm Dairy in Lelystad. Daarin heeft FrieslandCampina een belang van 49 procent. De overige 51 procent is in handen van de familie De Bruijne (van Farm Frites).

Of registreer je om te kunnen reageren.