Home

Achtergrond 282 x bekeken

Regeerakkoord: LNV wordt onderdeel van EZ

Het ministerie van LNV wordt onderdeel van het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie.

Dat staat in het concept-regeerakkoord van VVD en CDA. Het gebundelde ministerie heeft tot taak een concurrerend, algemeen ondernemingsklimaat te bevorderen en zal een stimulerend beleid ontwikkelen voor de huidige en toekomstige economische topgebieden. Daaronder behoren voedsel en tuinbouw.

Dit beleid richt zich integraal op alle relevante vestigings- en ondernemingscondities voor de economische topgebieden, waaronder regeldruk, aanbestedingsbeleid, duurzaamheid, fiscaliteit, hoofdkantoren, onderzoek en innovatie, exportbevordering en
financiering. Het concept-akkoord noemt innovatie voor alle sectoren van het bedrijfsleven van vitaal belang bij de productontwikkeling en export.

Combinatie en bundeling van het algemene en specifieke economisch beleid, het beleid ten aanzien van de agrofoodsector en het beleid inzake innovatie in één ministerie biedt de basis voor een meer integrale en effectieve beleidsinzet ter versterking van de concurrentiekracht van de Nederlandse economie, aldus het concept-akkoord. De landbouw is een belangrijke
sector die zwaar moet meewegen in het economisch beleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.