Home

Achtergrond 230 x bekeken

Raymond Knops nieuw CDA-Tweede Kamerlid

Raymond Knops (38) wordt het nieuwe Tweede Kamerlid voor het CDA nu Ab Klink zich uit de Kamer heeft teruggetrokken.

Knops stond op nummer 23 en was de eerstvolgende op de CDA-kieslijst. Hij zei maandag dat hij geen bedenkingen heeft bij de aanvaarding van zijn zetel ,,hoewel de aanleiding minder prettig is''.

Knops was twee keer eerder lid van de Tweede Kamer, van 11 oktober 2005 tot 30 november 2006 en van 1 maart 2007 tot 17 juni 2010. Hij voerde onder meer het woord over Defensie. Door de slechte resultaten bij de verkiezingen viel hij net buiten de boot. Jan Peter Balkenende en Jack de Vries stonden hoger op de lijst maar trokken zich al eerder terug.

Het nieuwe Kamerlid was verrast door het vertrek van Klink maar hij vindt ,,de wrange situatie'' geen aanleiding om af te zien van zijn zetel. Knops zou net als het overgrote deel van de fractie het onderhandelingsresultaat hebben afgewacht voordat hij eventueel zou instemmen met de samenwerking met de PVV.

De CDA'er verwacht dat hij nog deze week wordt beëdigd. Knops was eerder beroepsofficier en van 1999 tot 2005 wethouder van Horst aan de Maas.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.