Home

Achtergrond 647 x bekeken 8 reacties

Ramekers wint procedure

Jos Ramekers, oud-voorzitter van het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft het beroep tegen het PVV-bestuur bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) gewonnen.

Dat bevestigt een betrouwbare bron. Het bestuur moet zich opnieuw buigen over de vertrekregeling. Ramekers vertrok per 1 september 2008 als voorzitter van het PVV. Er was een onwerkbare situatie ontstaan. Begin vorig jaar bleek dat een deel van het dagelijks bestuur met hem geheime afspraken had gemaakt over een vertrekregeling. Ramekers zou onder meer zijn salaris tot en met 31 december 2009 doorbetaald krijgen. Ook zou hij zijn dienstauto gunstig kunnen overnemen. De afspraken lekten uit.

De Sociaal Economische Raad (SER) en minister Piet Hein Donner dwongen het PVV een eenvoudiger wachtgeldregeling op te stellen. Ramekers ging hier niet mee akkoord. Hij vond dat het PVV veel te gemakkelijk afstand nam van eerder gemaakte afspraken, en stapte naar de rechter. Het college stelt Ramekers nu in het gelijk en verwijst de zaak terug naar het PVV-bestuur.

In een eerste reactie zegt Wyno Zwanenburg (NVV) bij zijn oude standpunt te blijven. "Wij waren het er nooit mee eens. De afspraken waren niet gedragen door het bestuur, maar zijn door personen gemaakt." Annechien ten Have (LTO), destijds nauw betrokken bij de afspraken met Ramekers, onthoudt zich van commentaar. Jos Ramekers was vandaag niet bereikbaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  weet je als boer ook weer, waar je voor werkt

 • no-profile-image

  productschappen zijn

  betalen de bestuursleden die het goed gekeurd hebben toch gewoon het wachtgeld

 • no-profile-image

  Pieter J. den Ouden

  Dat het PVV ( om misverstand te voorkomen: hier productschap vee vlees ) bestuur er moeite mee heeft om achter de eigen mening te staan is voor mij niet vreemd: sinds 05nov99 heb ik hier en nog altijd in een importante zaak die handelt over het als gevolg van - onterecht gebleken en door het PVV als zodanig bevestigde - sensationeel valse verdenkingen niet vrijgeven van zeer veel geld aan bankgaranties mee te maken. Wat mij nu wel verbaast is dat dhr. Ramekers, die ik overigens respecteer, hier voor het eigen ' hachie ' kennelijk wel optreedt, maar dat er ook wat hem betreft geen rechte rug over de brief aan LNV van 05nov99 die dhr. DenHoed ( ex-adj.secr. PVV ) schreef bestond toen het ging om onjuist gebleken verdenkingen jegens mij c.s. die wel een tikkie andere schade hebben veroorzaakt dan een beetje auto of een wachtgeldregeling.
  Eigen beurs eerst geldt dus voor PVV bestuurders en ik stel dit niet voor het eerst vast.
  Pieter J. den Ouden+

 • no-profile-image

  Dierhouder

  Het is niet te pruimen, de boeren weten maar amper de touwtjes aan elkaar te knopen en de witte boorden doen niets anders dan geld verslinden. De NVV heeft dit probleem al lang aan de kaak gesteld. Zij werden voor van alles uitgemaakt of dood gezwegen! Laat de LTO zelf de troep die ze zelf veroorzaakt heeft ook zelf maar betalen! En laat ze is een keer voor de boeren op komen, daar zijn ze uiteindelijk toch voor!

 • no-profile-image

  Leen

  Schaf nu toch eindelijk die produktschappen eens af. Het enige wat ze doen is hun eigen bestaansrecht bevestigen en een aantal "prominenten" in de watten leggen.

 • no-profile-image

  Bioboer

  Jos is nu wel ineens zakelijk. Hij had echter moeite om prive en zakelijk te scheiden. Had je een conflict met zijn familie in de vleeswereld, dan zag Jos je niet meer staan....

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Onbegrijpelijk dat Annechien gewoon op het pluche blijft zitten profiteren van ingebrachte varkenshouderij gelden. Ik zou in zo'n geval ook geen commentaar geven, maar mijn vertier zoeken in een beetje twitteren over een hoop onzin.

 • no-profile-image

  Varken

  Het gesol met boerengeld moet afgelopen zijn. Geen wonder dat Annechien zich onthoud van commentaar. In haar eigen organisatie klopt ook niet alles en zijn ze dat volgens mij wel gewend om met boeren(geld) te sollen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.