Home

Achtergrond 158 x bekeken

Publieke Omroep moet 200 miljoen bezuinigen

De publieke omroepen moeten 200 miljoen euro bezuinigen, staat in het regeerakkoord dat donderdag het licht zag.

Mocht dat leiden tot een "verschraling van de kwaliteit'' dan moet één van de tv-netten (Ned. 1, 2 en 3) verdwijnen. Voor de muzikanten en zangers die vallen onder het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) had de regering van VVD en CDA, gedoogd door de PVV, donderdag een harde boodschap. Dat centrum moet worden afgeschaft. Onder het MCO ressorteren het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Groot Omroepkoor, het Metropole Orkest en de omvangrijke Muziekbibliotheek van de Omroep.

De politici willen dat de themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), zoals Humor TV, worden gefinancierd uit de eigen middelen van de diverse zendgemachtigden en dus niet uit belastinggeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.