Home

Achtergrond 151 x bekeken

Prinsjesdag : ondernemerschap en innovatie

Volgens Staatssecretaris Jan Kees de Jager zijn ondernemers de motor van onze economie. Daarom kondigt hij in het Belastingplan 2011 een groot aantal fiscale maatregelen aan om ondernemerschap en innovatie aantrekkelijk te maken en te houden.

Het gaat om de volgende maatregelen voor wat het ondernemerschap en innovatie betreft:

VennootschapsbelastingDe de vennootschapsbelasting wordt in 2011 met een half procent verlaagd tot 25 procent. Verder wordt de vennootschapsbelasting over de eerste € 200.000 aan winst verlaagd tot 20 procent, waarmee het ‘MKB-tarief’ definitief wordt gemaakt.

LiquiditeitspositieDaarnaast krijgt de liquiditeitspositie van het bedrijfsleven een flinke impuls door het verlengen van de verruimde mogelijkheid tot achterwaartse verliesverrekening, de definitieve invoering van de btw-kwartaalaangifte voor alle bedrijven in Nederland en het verlengen van de regeling voor tijdelijke versnelde afschrijving.

Speur- en ontwikkelingswerkDe fiscale stimuleringsregeling ter compensatie van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) wordt op diverse punten blijvend verruimd en om innovatief ondernemerschap verder te bevorderen wordt de innovatiebox uitgebreid.

WerkkostenregelingTot slot wordt de werkkostenregeling, die in 2011 van kracht wordt, op verzoek van werkgevers nog op een aantal punten verder versoepeld.

Meer informatie: www.minfin.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.