Home

Achtergrond 224 x bekeken

Plantion breekt door omzetgrens 100 miljoen heen

Bloemenveiling Plantion verwacht begin december voor het eerst door de omzetgrens van 100 miljoen euro te breken.

Op het einde van het jaar denkt Plantion uit te komen op 108 miljoen euro omzet, wat neerkomt op 15 procent groei ten opzichte van een jaar eerder. De stijging is vooral het gevolg van betere prijzen voor bloemen.

Plantion is ontstaan uit de fusie van twee kleine bloemenveilingen in Utrecht en de Gelderse plaats Bemmel, nabij Nijmegen. De omzet daalde vorig jaar 1,5 procent tot 94,8 miljoen euro. In maart dit jaar nam het fusiebedrijf een nieuw, 63 miljoen euro kostend, complex in gebruik in Ede. Volgens FloraHolland, de grootste bloemenveiling ter wereld, een gok omdat er al veel marktplaatsen zijn.

De hier beschikbare boxruimte is zo goed als uitverkocht, aldus directeur André van Kruijssen. "De verhuizing heeft goed uitgepakt", aldus Van Kruijssen. "Vanuit deze locatie vlakbij de snelwegen A30 en A12 kunnen we alle delen van het land goed bedienen. De afzet naar het oosten toe, een belangrijk argument om te verhuizen, loopt goed. De afzet naar Duitsland toe komt langzaam op gang."

Of registreer je om te kunnen reageren.