Home

Achtergrond 138 x bekeken

Paus verontschuldigt zich weer voor misbruik

Paus Benedictus XVI heeft zaterdag opnieuw zijn excuses aangeboden aan slachtoffers van misbruik door rooms-katholieke geestelijken.

Hij zei dat pedofiele priesters hem en de hele Rooms-Katholieke Kerk "schaamte en vernedering'' hebben gebracht. Het is de derde dag van het staatsbezoek van de paus aan Groot-Brittannië. De dag begon met een mis voor ongeveer tweeduizend mensen in de kathedraal van Westminster in Londen.


De 83-jarige paus sprak tijdens de mis van "het immense lijden veroorzaakt door het misbruik van kinderen''. Hij betuigde zijn "diepe spijt'' voor de "onbeschrijfelijke misdrijven'' en zei te hopen "deze kastijding'' zal bijdragen aan het genezingsproces van de slachtoffers en de zuivering van de kerk.

Later op de dag reist hij door naar Birmingham. Hij sluit het bezoek zondag af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.