Home

Achtergrond 169 x bekeken

Pakistaans meer dreigt over te lopen

Tienduizenden Pakistanen zijn op de vlucht geslagen, omdat een groot meer in het zuiden van het land dreigt te overstromen.

Dat melden Pakistaanse autoriteiten. Dijken die het overtollige water uit de buurt van bewoonde gebieden hadden moeten houden, leiden het water juist naar het overvolle Zuid-Pakistaanse Macharmeer. Daardoor staat dat meer nu op springen en bedreigt de huizen van circa 250.000 mensen.

,,We concentreren ons nu volledig op het Mancharmeer, dat op het punt van overstromen staat en daarmee veel dorpen bedreigt,'' zegt het plaatselijk hoofd van de hulpdiensten, Riaz Ahmed Soomro. Het Mancharmeer is het grootste zoetwatermeer van Pakistan.

De overstromingen in Pakistan, die zes weken geleden begonnen, kostten tot nu toe meer dan 1750 mensen het leven en brachten een grote vluchtelingenstroom op gang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.