Home

Achtergrond 212 x bekeken 1 reactie

PT zoekt telers voor test CO2-sectorsysteem

Het Productschap Tuinbouw (PT) start in november een praktijktest van het CO2 sectorsysteem voor de glastuinbouw.

De praktijktest is bedoeld om vòòr invoering in 2011 het systeem te testen. Op advies van glastuinders koos de sector ervoor de eerste twee jaren van het systeem (2011 en 2012) simpel te houden. Het gaat om een digitale aangifte via internet. De tuinder is er binnen een uur mee klaar, stelt het PT. In juni kondigde het PT de test al aan en riep toen ook telers op deel te nemen.

Om de uitstoot van CO2 gassen terug te dringen, heeft de Europese Unie een CO2-handelssysteem (EU-ETS) opgezet voor bedrijven met meer dan 20 MW opgesteld vermogen. De Nederlandse glastuinbouw zet voor de bedrijven met minder vermogen een eigen sectorsysteem op. Het PT heeft daarvoor de uitvoeringstaken op zich genomen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Antonio

    Kan men de gegevens niet bij MPS en Groeinet ophalen, dat scheelt een hoop kwekers dubbel werk.

Of registreer je om te kunnen reageren.