Home

Achtergrond 305 x bekeken

Opnieuw veel lelies van Marklily

De vereniging Marklily toont deze week opnieuw een enorm aantal leliecultivars in de keuringszaal.

Alsof het een speciale lelietentoonstelling betreft. Lelies te kust en te keur dus met onder andere de prachtige bloemvorm van de wit-roze Lilium, Marisott die er werkelijk voortreffelijk bij staat. Kwaliteit echter ook op veel andere vazen. Zoals de roze L. 'Mabel', de zeer donkerrode L. 'Amigo', de opstaande bloemen van de witte L. 'Watch Up' en de fel oranje L. 'Ceasar’s Palace'.

Kwekerij Davelaar showt een brede collectie Crocosmia. Zowel de bloemen als de bessen die zich na de bloei vormen en lang hun sierwaarde houden. We noemen de rode Crocosmia 'Emberglow', de gele C. 'John Boots', de goudgele C. 'Columbus' en de bessen en bloemen van C. 'Red King'. Ook J.H. Oostdam presenteert Crocosmia, waaronder de rode C. 'Babylon'.

Oostdam showt tevens de heel typische, kronkelige boeiwijze van Allium sativum en prima kwaliteiten van Chasmanthe foribunda en Ch. duckitii. Warmerdam Bloembollen legt deze week nog eens de nadruk op de lange bloeiperiode van Bessera elegans en R. van Elderen zette Sandersonia aurantiaca in de keuringszaal. Een prachtige plant, vol met oranje 'lampionnetjes'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.