Home

Achtergrond 188 x bekeken

Ophef Nieuw-Zeeland over dierengooiwedstrijd

Een Nieuw-Zeelandse school die een buidelratgooiwedstrijd organiseerde, kwam woensdag onder vuur te liggen van dierenbeschermingsgroepen.

Tijdens de wedstrijd was het de bedoeling karkassen van buidelratten zover mogelijk over de speelplaats te slingeren. Danny Auger, een medewerker van de Nieuw-Zeelandse dierenbeschermingsorganisatie Royal Society for the Protection of Animals, noemde de buidelratgooiwedstrijd immoreel. "Hoewel het technisch gezien niet illegaal is, is het immoreel om met een dood dier te gooien.''

In Nieuw-Zeeland wordt de buidelratpopulatie als een plaag gezien. In een poging een bonthandel te starten, werd de buidelrat in de negentiende eeuw in Nieuw-Zeeland geïntroduceerd. Al snel liep de groei van de buidelratpopulatie uit de hand en bedreigden de dieren vogels en kwetsbare ecosystemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.