Home

Achtergrond 168 x bekeken

Ook FAO stelt verwachting tarwe fors naar beneden bij

De productie van tarwe daalt dit jaar wereldwijd met 5,1 procent ten opzichte van vorig jaar, tot 646 miljoen ton.

Dat schrijft de wereldvoedselorganisatie FAO. In juni raamde de VN-organisatie de oogst nog op 677 miljoen ton, maar de droogte in Rusland brengt meer schade toe dan verwacht. De conclusie van de FAO ligt in lijn met andere ramingen.

De wereldgraanvoorraad daalt voor eind 2011 met 9 procent tot 181 miljoen ton. De voorraad kan 23 procent van de consumptie opvangen, waar dit vorig jaar 24 procent was. Volgens de FAO is de beschikbaarheid van tarwe op de markt krap te noemen maar is het aanbod nog altijd voldoende. De handel in tarwe neemt door de krapte af, van 126 miljoen naar 119 miljoen ton.

Productie van voergranen stijgt 1,125 miljard ton, tegen 1,121 miljard ton. In juni ging de FAO nog uit van een productie van 1,31 miljard ton. De consumptie van voergraan stijgt in Rusland. Normaliter wordt in Rusland vooral gerst gebruikt in de veevoerindustrie. Door droog weer ligt de gerstproductie echter 50 procent lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.