Home

Achtergrond 348 x bekeken

Omvang claim waterschade nog ongewis

Het is nog onduidelijk hoe groot de claim van Achterhoekse akkerbouwers en melkveehouders wordt voor de waterschade die ze hebben geleden in het laatste weekeinde van augustus.

Morgen komen de ondernemers bijeen met het waterschap Rijn en IJssel om meer informatie te verkrijgen over de gang van zaken.
Gedupeerde ondernemers zeggen dat het waterschap zijn werk niet goed heeft gedaan. De overvloedige regen kon niet goed worden afgevoerd, waardoor grote delen van akkerbouw-, mais- en graslandpercelen onder water kwamen.

Ben Hasselo van de regionale vakgroep akkerbouw van LTO Noord zegt dat op grond van de huidige inventarisaties de schade zeker 5 miljoen euro bedraagt. Dat gaat echter alleen om de grotere akkerbouwbedrijven. De schade bij kleinere akkerbouwers en bij melkveehouders is nog niet meegerekend. Hij verwacht dat het bedrag zeker op 10 miljoen euro kan uitkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.