Home

Achtergrond 181 x bekeken

Obama: deze kans komt misschien niet weer

Israëlische en Palestijnse leiders denken dat een vredesakkoord in het Midden-Oosten binnen een jaar binnen handbereik is.

Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama in Washington tijdens een persconferentie, nadat hij afzonderlijke gesprekken had gevoerd in het Witte Huis met de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Obama spoorde beide partijen aan het moment met beide handen aan te grijpen. ,,Deze kans komt misschien niet snel weer voorbij.'' Obama drukte beide partijen op het hart ,,durf en visie aan de dag te leggen om vrede te bewerkstelligen die de bevolkingen verdienen''.

Donderdag begint het eerste directe overleg tussen Israël en de Palestijnen in ongeveer anderhalf jaar tijd. Volgens Obama begint het harde werk nu pas. Hij noemde de huidige situatie in het Midden-Oosten buitengewoon complex en moeilijk, maar onhoudbaar. Netanyahu en Abbas willen oprecht vrede, verklaarde Obama.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.