Home

Achtergrond 451 x bekeken

'Nevedi wil geen afspraken over salmonella in voer'

De Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie (Nevedi) wil geen afspraken maken over de eventuele aanwezigheid van salmonella in vleeskuikenvoer.

Dat is ziekelijk, want de vereniging geeft daarmee aan niet te willen deelnemen aan een ketenkwaliteitssysteem. Dat zei voorzitter Jan Odink van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi) vanochtend op de openbare bestuursvergadering van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Odink maakt zich grote zorgen over de houding van de Nepluvi. "Nederlandse pluimveevleesbedrijven moeten volgens Europese richlijnen begin volgend jaar producten leveren, die vrij zijn van salmonella. Dat kunnen zij niet als zij geen gegevens over de aanwezigheid van salmonella in vleeskuikenvoer krijgen van de mengvoersector", legt de Nepluvi-voorzitter uit. Met individuele mengvoerbedrijven zijn volgens wel afspraken te maken over de aanwezigheid van salmonella in vleeskuikenvoer. "Waarom doet een overkoepelende organisatie als de Nevedi dan niet mee", vraagt hij zich af. De vleeskuikensector heeft daarover een gesprek met de Nevedi op 29 oktober van dit jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.