Home

Achtergrond 501 x bekeken 1 reactie

Narcissen planten voor Alzheimer

In verzorgingshuis 't Gasthuis te Middelburg is zaterdagmiddag het startsein gegeven voor de landelijke actie 'Narcissen voor Alzheimer'.

Burgemeester Schouwenaar en Marco Blom van Alzheimer Nederland plantten samen met baron Harinxma thoe Slooten, die Alzheimerpatiënt is, de eerste van 1.500 narcissenbollen. Nadat de eerste narcissenbollen geplant waren, namen Zeeuwse vrijwilligers van Alzheimer Nederland namen, onder leiding van narcissenspecialisten Aad van Ruiten en Kees van der Salm, een plantschepje ter hand. In korte tijd werden alle narcissenbollen geplant.

In narcissenbollen zit de stof galantamine die een heilzame werking kan hebben op Alzheimerpatiënten. Voor medicijnproductie worden inmiddels honderden hectaren narcissen geteeld. Dit najaar verkopen tuincentra speciale 'Alzheimer' narcissen. Tijdens de Zeeuwse 'Memory Walk' van Alzheimer Nederland werden ruim 150 narcissenpakketjes aan belangstellenden verkocht. Die werden aangeboden door tuincentrum GroenRijk Middelburg. Een deel van de opbrengst van deze actie gaat naar Alzheimer Nederland voor meer en beter wetenschappelijk onderzoek.

Arie in t Veld

Eén reactie

 • bertbultman


  Volgens mij zoeken we in een verkeerde richting.
  Medicijnen kunnen nooit goedmaken wat veranderd word door een inkompleet en/of slecht dieet.
  ik heb hier heel veel over gelezen en het lijkt me vrij duidelijk dat we afhankelijk aijn van gezond en compleet voedsel voor een goede gezondheid.
  voedsel wordt verbouwd om aan te verdienen, dus volume speelt een grote rol.
  Het schijnt dat kunstmest de balans in de grond verstoord en er zodiende minder sporenelementen opgenomen worden door de planten.
  wanneer koeien die planten eten is er een grotere kans op ziektes, idem bij mensen.
  deze situatie verslechterd ieder jaar zolang we kunstmest blijven gebruiken.
  Er is maar een manier om gezonde planten te verbouwen, dat is biologisch!!!
  mijn Nederlands is misschien niet zo goed, ik woon al 31 jaar in Tasmania

Of registreer je om te kunnen reageren.