Home

Achtergrond 208 x bekeken

Naktuinbouw erkend als leerbedrijf

Naktuinbouw is officieel gecertificeerd als leerbedrijf voor middelbaar laboratoriumonderwijs (MLO).

Naast stages die op andere afdelingen doorlopen worden, begeleidt het team Gezondheidsonderzoek van Naktuinbouw Laboratoria stagiaires van het middelbaar laboratoriumonderwijs (MLO). Naktuinbouw heeft in de afgelopen jaren een goede relatie opgebouwd met het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) in Leiden, dat middelbaar laboratoriumonderwijs aanbiedt. Regelmatig liepen scholieren van dit opleidingsinstituut al stage bij het team Gezondheidsonderzoek als laboratoriummedewerker (MBO-niveau 2/3) of analist (MBO-niveau 4).

Met de komst van meer op competentiegericht onderwijs kunnen de stagiaires in de toekomst alleen ondergebracht worden bij erkende leerbedrijven. Het ROC heeft samen met het kenniscentrum voor Proces- en Algemene operationele techniek, Milieutech¬niek, Laboratoriumtechniek en Fotonica (PMLF) de mogelijkheden voor een officiële erkenning voor Nak¬tuinbouw bekeken.

Het PMLF concludeerde dat Naktuinbouw aan alle certificeringsvoorwaarden voldoet. Naktuinbouw werd beoordeeld op onder meer het inwerkprogramma, de gedragscodes, de manier van evalueren, de begeleiding, de wijze waarop de veiligheid wordt gewaarborgd en de verantwoordelijkheden die een student krijgt. Naktuinbouw heeft een gedegen procedure voor het aantrekken en begeleiden van stagiaires welke de waardering kreeg van het PMLF, zo concludeerden de certificerende instanties.

Het PMLF-certificaat is niet het enige certificaat dat Naktuinbouw heeft als erkend leerbedrijf. Voor stagiaires in de economisch /administratieve beroepen bezit Naktuinbouw sinds 2003 het ECABO-certi¬ficaat. Voor stageplaatsen van leerlingen van het middelbaar groen onderwijs is Naktuinbouw eveneens sinds 2003 gecertificeerd door Aecquor.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.