Home

Achtergrond 154 x bekeken

Naar verwachting vandaag akkoord formatie

De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA verwachten later vandaag een akkoord te bereiken over een minderheidskabinet.

Dat is dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om een concept-regeerakkoord en een concept-gedoogakkoord. Als dat inderdaad lukt, dan bespreken de fracties van de drie partijen de teksten woensdagmiddag. Donderdag zullen de fractieleiders Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) verslag uitbrengen aan informateur Ivo Opstelten.

Het CDA kan dan zaterdag een congres houden, dat in Arnhem zal plaatsvinden. Binnen de achterban van de christendemocraten heerst onrust over de constructie van de beoogde coalitie, waarin de PVV steun geeft aan een minderheidskabinet van VVD en CDA.

Het is dinsdag de 111e dag van de formatie na de verkiezingen van 9 juni. Op maandag 9 augustus begonnen de officiële onderhandelingen over een rechts minderheidskabinet. Voor die tijd hadden Rutte, Wilders en Verhagen al informeel met elkaar gesproken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.