Home

Achtergrond 163 x bekeken

NAVO presenteert nieuwe strategie

De NAVO heeft vandaag haar nieuwe strategie gepresenteerd.

Secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen legde zijn ontwerp voor aan de 28 lidstaten van het bondgenootschap.

Een NAVO-woordvoerder noemde het document "kort en politiek'', zonder op de inhoud in te gaan. Op 14 oktober buigen de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie zich over de tekst. In november moet op de NAVO-top in Lissabon de strategie voor de komende tien jaar worden vastgelegd.

Rasmussen maakte enkele weken geleden al duidelijk dat bijvoorbeeld de commandostructuur effectiever moet. Hij sprak over het wegsnijden van vet en het kweken van spieren. Het gaat erom 900 miljoen NAVO-burgers te beschermen tegen "moderne dreigementen'', aldus de NAVO-topman. De Deen wil ook lering trekken uit bijvoorbeeld de ervaringen van de NAVO in Afghanistan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.