Home

Achtergrond 169 x bekeken

Mozambique verlaagt broodprijs na rellen

De regering van Mozambique heeft besloten de stijging van de broodprijs terug te draaien na rellen vorige week die zeker dertien levens eisten.

Dat heeft minister Aiuba Cuereneia van Planning en Ontwikkeling vandaag bekendgemaakt na een spoedzitting van het kabinet. "De regering heeft ermee ingestemd de oude prijzen te handhaven en de hogere kosten voor eigen rekening te nemen'', zei de bewindsman. Ook zullen de autoriteiten de prijsstijgingen voor elektriciteit en water deels terugdraaien.

De stijging van de broodprijs met 30 procent leidde woensdag in onder meer de hoofdstad Maputo tot woedende reacties onder de grotendeels in armoede levende bevolking. Duizenden mensen gingen de straat op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.