Home

Achtergrond 184 x bekeken

Minieme groei in breedbandaansluitingen

De Nederlandse breedbandmarkt is in het tweede kwartaal van dit jaar slechts gegroeid met 0,2 procent tot 6,1 miljoen aansluitingen.

Dat blijkt uit de jongste cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper die dinsdag uitkwamen. In het eerste kwartaal groeide het aantal aansluitingen nog met 1 procent. Het onderzoeksbureau liet al eerder weten dat de markt zo goed als verzadigd is. Het percentage huishoudens met een aansluiting lag het afgelopen kwartaal op 83,6, terwijl Telecompaper ervan uit gaat dat dit maximaal 85 à 90 zal worden.

"In 2010 zal de Nederlandse breedbandmarkt tussen de 3 en 3,5 procent groeien, gedreven door de kabel en glasvezel'', zei analist Kamiel Albrecht van Telecompaper. KPN is met een marktaandeel van 29,7 procent de grootste breedbandaanbieder in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.