Home

Achtergrond 183 x bekeken

Minder winst voor Alliander

Netwerkbedrijf Alliander heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst gemaakt van 62 miljoen euro, tegenover 207 miljoen een jaar eerder, maar toen was er een eenmalige boekwinst door de verkoop van hoogspanningsmasten aan landelijk netwerkbeheerder Tennet.

Zonder bijzondere posten komt de nettowinst uit op 70 miljoen euro, tegenover 89 miljoen euro in de eerste zes maanden van vorig jaar. De netto-omzet daalde met 6 procent van 720 miljoen naar 679 miljoen euro. Dit komt vooral doordat toezichthouder NMa de tarieven voor transport van gas en elektriciteit verlaagd heeft, aldus de onderneming in het halfjaarbericht.

Alliander heeft per 1 juli netwerkbedrijf Endinet, actief in Oost-Brabant en de Haarlemmermeer, overgenomen, en levert nu stroom aan 3 miljoen klanten en gas aan 2,6 miljoen klanten in ruim een derde van Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.