Home

Achtergrond 206 x bekeken

Meer natuur op braakliggende terreinen

Steenwijk en Almelo krijgen er in totaal 148 hectare tijdelijke natuur bij op braakliggende terreinen.

Dat heeft demissionair minister Gerda Verburg (LNV) de Tweede Kamer woensdag gemeld. De proef begon in 2009 met 9 hectare in het Amsterdamse havengebied, waar inmiddels de rugstreeppad en de oerzwaluw zijn gesignaleerd.

Verburg ziet een groeiende belangstelling voor dit soort natuurgebiedjes, ook in het buitenland (Zweden). Ze beschouwt het als een kans om mensen op de vrij toegankeljke terreinen dichter bij de natuur te brengen. Stukken soms jaren ongebruikt land werden eerder juist 'schoon' gehouden om de komst van beschermde soorten te voorkomen die plannenzouden kunnen vertragen. LNV geeft de gemeente in deze proef vooraf toestemming de grond te bebouwen, ook als daar in de toekomst bijzondere flora en fauna op te vinden zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.