Home

Achtergrond 451 x bekeken

Meer lelies naar keuring

De leliesector krijgt van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur de gelegenheid zich uit en te na te presenteren.

De afgelopen weken deden enkele veredelaars en kwekers dat al in de keuringszaal, zoals Marklily en Mak Breeding waarvan de fantastische inzendingen overigens nog altijd in de keuringszaal zijn te bewonderen. Maar de KAVB biedt ook andere leliekwekers en veredelaars de gelegenheid het beste beentje voor te zetten. Maandag 11 oktober zal namelijk een speciale leliekeuring worden gehouden. Tevens is dan tot 15 oktober de CNB productweek lelie aan de orde.

Inzenders kunnen hun bloemen naar de keuring brengen eerzetten van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 oktober, zodat ze op 11 oktober, als de keuringscommissie ze onder de loep neemt, in topconditie zijn. De keuring wordt verricht door de KAVB subcommissie voor lelies van de Commissie voor Nomenclatuur. Veredelaar, teler en handelaar kunnen lelies voor deze keuring inzenden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.