Home

Achtergrond 154 x bekeken

Man opgepakt voor illegale handel in afval

Een 56-jarige man uit Ermelo is maandag in Zwolle aangehouden op verdenking van illegale handel in kunststof afval.

Het afval werd vermoedelijk in zeecontainers naar Azië vervoerd, meldde de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland dinsdag. De man is bij zijn aanhouding in verzekering gesteld. Hij is de enige verdachte. De man zou drie zeecontainers vol verontreinigde kunststof hebben verhandeld. Hij had daar niet de benodigde vergunningen voor. Het bedrijf van de man in Putten en zijn woning in Ermelo zijn in augustus al doorzocht.

Het verhandelde afval bestond onder meer uit vermalen huishoudelijke apparaten, vermengd met andere afvalstoffen als glas, hout en zand. Omdat de man geen vergunning had, onttrok hij zich hierbij aan controle en toezicht in zowel Nederland als het ontvangende land. Het bedrijf handelde en bemiddelde in de afvalstoffen. De onderneming haalde de afvalstoffen van producenten in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.