Home

Achtergrond 220 x bekeken

Lelies op pot kunnen scoren

Het product lelies op pot wordt in nog te weinig huishoudens toegepast.

En dat is niet terecht, want de veredeling is er in geslaagd om voortreffelijke, genetisch korte, lelies te realiseren die alleszins aantrekkelijk zijn als potplant. Zoals de cultivars die Maters Bloembollen deze week in de keuringszaal showt. Mooi gevormde bloemen en niet al te hoog opgroeiend gewas dat lang groen blijft. Zoals de witte Lilium 'Little Rainbow', de roze L.'Sombrero' en de roze/zalmkleurige L. 'Alibi' met mooie kleurcontrasten.

Marklily tapt deze week uit een heel ander 'lelievaatje' met de inbreng van een vaas met de forse Lilium 'Pink Mist'. Prachtig purper, met een wit hart. Een goed stevig gewas en forse knoppen die opstaan, zodat er geen schade kan worden aangericht bij verwerking en transport. Gevarieerd is de inzending van Nerine zaailingen van Agro Fleur. Deze zaailingen komen voort uit kruisingen tussen onder andere Nerine bowdenii x Amarylis Belladonna.

Wat de kleuren betreft richt Agro Fleur zich in de veredeling op het winnen rode en witte tinten. Volgens de inzender komt er een goede witte aan en wordt deze binnenkort waarschijnlijk ook geshowd. Het bedrijf spant zich tevens met succes in voor het vervroegen van Nerine, zodat dit product op de Nederlandse markt kan worden gebracht in een periode dat dit het meest schikt.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.