Home

Achtergrond 254 x bekeken 2 reacties

'Landbouw essentieel bij klimaatonderhandelingen'

Wereldwijd moet er meer worden geïnvesteerd in een duurzame landbouw, die de draagkracht van het milieu en de beschikbaarheid van water als uitgangspunt neemt.

Dat heeft minister Gerda Verburg (LNV) vandaag gezegd op een conferentie over landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering in Ethiopië. Volgens Verburg kan de landbouw een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem. LNV organiseert begin november een internationale conferentie over dit thema, voorafgaand aan de grote klimaattop in het Mexicaanse Cancún in december.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Nederland als 'kennisland' voorop natuurlijk. Kan de rest leren hoe het niet moet.

 • no-profile-image

  pietflevo

  De landbouw draagt al giga bij aan een beter leefklimaat. 1 ha suikerbieten is gelijk aan 4 ha bos qua zuurstofproductie, De bossen dienen eigenlijk dierlijk bemest te worden voor goed groeiende groene zuurstofproducerende bomen. Meer fosfaat
  uitspoeling geeft een voedzame zee en een goed ecosysteem. Maar overheid vooral niet toegeven, maar verschralen en armoe

Of registreer je om te kunnen reageren.