Home

Achtergrond 521 x bekeken 4 reacties

LTO betreurt opheffing LNV

Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland maar betreurt het opgaan van het ministerie van LNV in een ministerie voor Economie, Landbouw en Innovatie.

Maat vindt het geen goede zaak dat Nederland niet langer een minister zal sturen naar Europees overleg over de landbouw, maar een staatssecretaris. De LTO-voorzitter is tevreden over wat de beoogde coalitie in petto heeft voor boeren en tuinders. Volgens Maat heeft de coalitie oog voor de concurrentiekracht van boeren. Ook is hij tevreden over de plannen om duurzame energie anders te gaan subsidiëren vanaf 2013. Hij ziet dat als een "stap vooruit" voor agrariërs die groene energie willen opwekken met biomassa of met zonnepanelen op de daken van schuren.

Ook vindt Maat het positief dat innovatie in het akkoord veel aandacht krijgt. "Daardoor kan Nederland zijn positie van koploper in het dierenwelzijn versterken. De LTO-voorzitter vindt wel dat het kabinet scherper moet inzetten op het verdelen van Europese gelden. Nederland is goed voor 7 procent van de agrarische productie van de Europese Unie maar ontvangt slechts 2 procent van het landbouwbudget.

Zie ook: LTO: regeerakkoord versterkt agrarische sector

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke mit verkes

  nu kan lto ook opgaan in de nvv

 • no-profile-image

  spotvogel

  Grote kul Gert. LNV was de verspreider van veterinaire saneringsziekten en de aanjager van beestachtige ruimingen. De getroffen boeren moeten vanaf nu niet rusten voordat al hun geleden schade door de Staat der Nederlanden tot op de laatste cent is vergoed! Aktie geboden, want "morgen" kan het al te laat zijn!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Probleem is: gooien we dit nou in de kliko of bij het grofvuil?

 • no-profile-image

  gert

  LNV was de speeltuin van natuurorganisaties,ambtenaren en landsschapsarchitecten

Of registreer je om te kunnen reageren.