Home

Achtergrond 171 x bekeken

Kort geding tegen Heineken van de baan

Het kort geding tussen bierbrouwer Heineken en Groningse horeca-exploitant Plassania b.v. dat woensdag in Groningen zou plaatsvinden, gaat niet door.

Dat heeft een woordvoerder van Heineken woensdag laten weten. Heineken en Plassania, dat het kort geding aanspande, hadden een verschil van mening over een huurachterstand van 5,2 miljoen euro.

Omdat Plassania inmiddels surséance van betaling heeft aangevraagd, wordt er een bewindvoerder aangesteld. Heineken zal samen met deze bewindvoerder en de voormalige pachters van de overleden horecamagnaat Sjoerd Kooistra om tafel gaan om tot een oplossing te komen. Zolang die er niet is, zal Heineken niet overgaan tot ontruiming van de Groningse horecabedrijven, aldus een woordvoerder van de brouwer.

Plassania b.v. beheert horecapanden van de onlangs overleden Groningse horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Voor de exploitatie van de panden hadden Kooistra en Heineken de constructie gekozen dat Heineken horecazaken huurde van Plassania en die vervolgens onderverhuurde aan pachters. Over die constructie is onduidelijkheid ontstaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.