Home

Achtergrond 228 x bekeken 14 reacties

Koningin: grote rol Nederland bij borgen voedselzekerheid

Nederland kan, als op één na grootste exporteur van land- en tuinbouwproducten, een belangrijke rol leveren aan de mondiale voedselzekerheid, door te blijven werken aan verbetering van de huidige technologieën.

Dat heeft koningin Beatrix vanmiddag gezegd in de Troonrede. De Nederlandse agrarische sector staat wereldwijd hoog aangeschreven, aldus de koningin. Het kabinet schept randvoorwaarden voor een duurzame agrarische productie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ron

  Het lijkt wel alsof de koningin wel begrijpt hoe het zit en de rest niet. Zou zij soms een moestuintje hebben?? of een paar koeien tussen haar paarden hebben lopen die ze iedere dag melkt???

 • no-profile-image

  freek

  als je figuren als patrick hoort doordraven zou een honger winter zoals in `44 niet al te gek zijn, moet hij ook wel als hij de werf oploopt ook dit soort boodschappen verkondigen zullen we zien wie er wat te vreten kan krijgen

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Zie ook: 'bijenvolk adopteren voor sterfteonderzoek' elders op deze webpagina

 • no-profile-image

  Patrick

  Tja, de koningin en haar gedachten.... Zou ze andere adviseurs hebben? Wel elk land is belangrijk, niet Nederland alleen. Om nu te zeggen zoals ze zegt, dat Nederland de wereld wel even zal redden met voedselproductie is een verkeerde inschatting van haar of haar adviseurs. Typisch VOC mentaliteit, wat haar familie niet onbekend is. Het leegplunderen van landen en haar grondstoffen en het dumpen van onze goederen in die landen is de huidige Koninklijke weg. Hoe kan ze als een vrouw, waar is haar Wisdom?Hhaar opa was een facist in hart en nieren, daar kan ze niets aan doen. We zien het zoveel nu moderne facisten ook in de landbouw. Hitler gaf Nederland op bestuurlijk niveau een compliment, nergens anders werd er zo goed meegeholpen om joden te verlinken en op transport te zetten. We kijken nu terug een 50 jaar, maar beseffen niet dat het nu niet anders is. Vb is gentech, enkele bedrijven willen alles modificeren, koninklijke familie heeft ook financiele belangen bij dit, want eerst hun geldstromen veiligstellen, hun elite kliek tevreden stellen, en dan heb je een op bestuurlijk landbouw niveau, zelfs vakbonden, en voerhandel etc, zien we de moderne facisten komen bovendrijven. Over 50 jaar zullen we weer zeggen, nu, en toen, nooit weer, maar nu hebben de bruinhemden het zelf nog niet door dat het pure facisten zijn.
  Niet zo vreemd voor gristelijke partijen dus, en koninklijke families in de hele wereld die denken dat hun blauwbloed families op de troon gezet is door hun god. Wel hun god is een mannelijke, onzekere entiteit, dat vrouwen haat en zich opstelt als een verwend klein kind. Conclusie will be, Your god dethroned, en zo ook haar "koninklijke' familes in de wereld een generatie of 2. De aroganties van die families is zo groot, maar ze zitten te beven van angst en paranoia in hun ijzeren kastelen, maar ja toch vooral gentech kiezen doen ze, geld en macht is belangrijker voor hen dan hun eigen bevolking.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ron, denk na. Wiens riedeltje draait zij af?

 • no-profile-image

  Liesje

  Dus de Koningin pleit voor cisgenese en gentechnologie. Geen wonder met een schoondochter uit Argentinië. Was haar papa niet omstreden en ook ex-minister van landbouw van dit grote gentechland? Of is deze schoondochter hier naar toe gehaald omdat wijlen prins Bernhard, dit wel een goede zet vond om de chemiegiganten een fikse duw in de rug te geven? Het Koningshuis is nogal hardnekkig op zoek om hun kapitaal fiks te vergroten. Wordt hier hun persoonlijke financiele belang niet ernstig verward met het voedselprobleem op aarde?

 • no-profile-image

  gert

  Daarom stoppen met Natura 2000 en EHS !!

 • no-profile-image

  Maak

  Hetzelfde domme gezever als altijd dus. Niks nieuws onder de zon.

 • no-profile-image

  Leen

  Frans Vera weer terug naar de kliniek zonder verlof.

 • no-profile-image

  gerrie

  Afschaffen die voedselbanken. Zo lang er nog sierplanten en tegels in tuinen voorkomen is er nog geen honger. Gruwelijke flauwekul allemaal

 • no-profile-image

  arend

  zolang ambtenaartjes in denhaag en brussel het verschil tussen uien en zuurkool niet eens kennen,blijft het een oeverloos gejeuzel over natuur en teeltvrije zones en hogere cao voor de linkse rakkers

 • no-profile-image

  freek

  kabinet eruit koning aan de macht zou wat zijn

 • no-profile-image

  freek

  en hoe gaat de koningin hier geld aan verdienen (ook al heb ik niets gelezen over gentech) zoe ze pootgoed gaan verkopen bij het hek van Soestdijk

 • no-profile-image

  gert

  en ondertussen meer geld uitgeven voor natuur

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.