Home

Achtergrond 152 x bekeken

Klink denkt CDA'ers niet te kunnen overtuigen

CDA-minister en voormalig onderhandelaar Ab Klink heeft er niet veel vertrouwen in dat hij het CDA-congres kan overtuigen zich tegen samenwerking met de PVV te keren.

Klink zegt dat in een interview met De Telegraaf, dat donderdag verschijnt. Op de vraag of hij optimistisch is dat hij het congres meekrijgt, antwoordt Klink: ,,Als ik heel eerlijk ben, ik denk het niet.'' Zaterdag praten de CDA-leden op een partijcongres in Arnhem over het akkoord dat de onderhandelaars van VVD, PVV en CDA hebben gesloten.

Klink stapte onlangs op als Kamerlid na een crisis in de CDA-fractie. Klink was naast fractieleider Maxime Verhagen onderhandelaar namens het CDA tijdens de gesprekken met VVD en PVV, maar zag gaandeweg de onderhandelingen de samenwerking met de PVV niet meer zitten.

Klink stelt in het interview dat de CDA-Kamerleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan wellicht als dissident in de fractie blijven zitten als zaterdag een derde van de achterban zich tegen het akkoord met VVD en PVV uitspreekt. ,,Ik heb van hen begrepen dat ze nogal hechten, althans het belangrijk vinden, dat een vrij substantieel deel van de achterban dan ook 'nee' zegt.''

De CDA-bewindsman spreekt tegen dat er sprake was van een machtsstrijd met Verhagen. ,,Ik heb totaal geen ambitie gehad om leider van het CDA te worden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.