Home

Achtergrond 428 x bekeken 2 reacties

Kieper met mais van dijk gerold

Met groot materieel wordt een gekantelde kieper met mais van de dijk getild bij Doesburg.

Met groot materieel wordt een gekantelde kieper met mais van de dijk getild bij Doesburg. De aanhangwagen rolde gistermorgen van de dijk en kwam op de zijkant terecht, toen de bestuurder van de trekker met de combinatie de dijk wilde oprijden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Foto Erik van Aalst

De spruitenoogst is voor Wim Schoemaker (rechts) uit het Gelderse Warnsveld begonnen. “De kwaliteit is ondanks het moeizame groeiseizoen goed. De spruiten hebben toch te maken gehad met droogte en later met veel regen, maar mede door de goede losse grond staat er toch een mooi gewas”, zegt de ondernemer. De biologische spruiten worden in de boerderijwinkel en via natuurvoedingswinkels en andere boerderijwinkels verkocht.  We proberen via de Biologische Producentenvereniging Achterhoek een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden”, legt Schoemaker uit. Zijn bedrijf is 14 hectare groot, waarvan de helft wordt gebruikt als grasland voor de zoogkoeien. Op het overige deel worden onder andere wortels, aardappelen, spinazie, aardbeien, pompoenen en raapstelen geteeld. De oogst van 4 are spruiten gebeurt handmatig. “We oogsten wekelijks voldoende om de klanten te kunnen bedienen”, zegt Schoemaker. Foto Ruben Meijerink

Vleesveehouder Geert Damkot perst mais in balen in de buurtschap Kotten bij Winterswijk. Volgens de veehouder zijn er slechts twee van deze persen in Nederland. Naast de 20 hectare eigen mais perst hij ook regelmatig mais van collega-veehouders. De balen wegen afhankelijk van het drogestofgehalte ongeveer 375 kilo. Volgens Damkot ideaal voor veehouders die de mais in kleinere hoeveelheden wil opslaan. Hij perst nu nog oude mais. De nieuwe oogst laat nog even op zich wachten. Foto Theo Kock

Akkerbouwer Aard Robaard krijgt met moeite zijn peen uit de grond in Dronten. Foto Axipress

Een groep telers uit Midden-Europa buigt zich op een demodag van veredelaar Nickerson-Zwaan over een nieuwe variëteit witte kool. Het Noord-Hollandse concern introduceert onder meer de variëteit Dutchman F1. Volgens het bedrijf komen de kolen meer uniform qua structuur en kleur van het veld. Ook maakten de telers gisteren kennis met de nieuwe vroege witte kool NiZ-932. Foto Wick Natzijl

Foto

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    brabant

    Iets te veel en te hard gereden? Of jonge gast van 16 jaar met te weinig ervaring?

  • no-profile-image

    gary

    Er was afgelopen zondag een optreden van NORMAAL in de buurt.

Of registreer je om te kunnen reageren.