Home

Achtergrond 405 x bekeken

Keuze groente bepaalt aankoop vlees

Consumenten kiezen bij het samenstellen van de dagelijkse maaltijd in de supermarkt eerst de groente en passen daar vervolgens de vleessoort op aan.

Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van het Productschap Tuinbouw tot stand kwam. Kinderen blijken de belangrijkste rol te spelen in de keuze voor groente. Ook prijs is een belangrijke factor, blijkt uit het onderzoek.

Bij de aankoop van groente en fruit staat vaak van te voren al vast welke groente en fruit in de mandjes verdwijnen. Vaak gaat dat gepaard met een boodschappenlijstje. Bij de aankoop van extra producten let de consument bij groente vaak op de prijs. Bij fruit speelt de smaak en het uiterlijk van het product een rol.

Ook opvallend is dat consumenten meer tijd besteden aan de keuze voor fruit dan groente. De aankoop van groente kost gemiddeld 36 seconde, voor fruit wordt 83 seconden uitgetrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.