Home

Achtergrond 172 x bekeken

Kamerverhuurder sjoemelde met huurtoeslag

Een 43-jarige man uit Sassenheim wordt ervan verdacht jarenlang onterecht huurtoeslagen te hebben geïnd.

De man verhuurde kamers en etages in Leiden. Hij gebruikte de burgerservicenummers van zijn huurders om DigiD-codes op te vragen en daarmee huurtoeslag aan te vragen. De toeslagen van in totaal ruim 122.000 euro liet hij op zijn eigen rekening storten.

De kamerverhuurder moest zich woensdag voor de rechtbank in Den Haag verantwoorden. De officier van justitie eiste tien maanden gevangenisstraf tegen de Sassenheimer wegens valsheid in geschrifte en witwassen.

De burgerservicenummers verkreeg de man via kopieën van de identiteitsbewijzen van de huurders die hij in zijn bezit had. De huurders wisten niets van de aanvragen voor huurtoeslag. Ze werden later wel geconfronteerd met vorderingen van de Belastingdienst wegens ten onrechte ontvangen toeslagen. De Sassenheimer heeft het ontvangen geld niet aan de belastingen opgegeven. In zijn woning werd 22.500 euro aan contanten gevonden.

De illegale praktijken van de man hadden plaats tussen 2004 en 2009. Hij ontkent strafbare feiten te hebben gepleegd. De rechtbank doet 6 oktober uitspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.