Home

Achtergrond 453 x bekeken

Kabinet steekt extra geld in duurzame energie

Het beoogde kabinet past de subsidieregeling voor duurzame energie, de SDE, aan.

Volgens VVD en CDA is de nieuwe SDE+ efficiënter en dus beter. Er komt ook meer geld voor de duurzame energiesubsidie, waaraan in 2015 maximaal 1,4 miljard euro wordt uitgegeven. Dit betreft dan de uitgaven aan de oude MEP- en SDE-regelingen en aan de nieuwe SDE+ samen.

Het extra geld (100 miljoen euro in 2013, oplopend naar 300 miljoen euro in 2015) wordt deels gehaald uit een heffing op de energierekening, een punt dat is overgenomen uit het CDA-programma. De lasten worden gelijk verdeeld over burgers en bedrijven; beide betalen 50 procent. De opslag wordt evenredig verdeeld over gas- en elektricteitsverbruik.

In 2014 wordt de SDE+ geëvalueerd, waarbij ook wordt gekeken naar subsidies voor duurzame energie in andere Europese landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.