Home

Achtergrond 243 x bekeken 1 reactie

Kabinet: internationaal gelijk speelveld landbouw

Het Europees landbouwbeleid (GLB) is van belang voor veilig en voldoende voedsel, natuur en landschap, stelt het kabinet in zijn regeerakkoord.

Doorslaggevend daarbij is dat sprake is van eerlijke concurrentieverhoudingen. Dat staat in het concept-regeerakkoord Vrijheid en verantwoordelijkheid, dat vanmiddag is gepresenteerd. Voor het GLB moet er Europees budget blijven, maar over de hoogte van het budget spreekt het akkoord zich niet uit.

Het kabinet wil de concurrentiekracht en het innovatievermogen van de sector stimuleren. Daarnaast moet het leveren van maatschappelijke diensten door boeren, zoals dierenwelzijn, natuur- en waterbeheer, worden beloond. Dat is in lijn met het huidige kabinetsbeleid.

De nieuwe coalitie wil in elk geval de huidige korting van 1 miljard euro op de Europese afdrachten behouden. Het streven is, zo zei Mark Rutte, een extra korting van 1 miljard euro.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Hoe willen we een gelijk speelveld op de aarde maken. Zolang er nog mensen een loon ontvangen dat een fractie is van het in West Europa gangbare? Gaat de overheid net als bij Golf >handycaps< invoeren zodat een goede en slechte speler toch een wedstrijd kunnen spelen en beide een evenredige kans maken op winnen. Dit gelooft toch geen boer!!

Of registreer je om te kunnen reageren.