Home

Achtergrond 203 x bekeken 3 reacties

Japanse schoolkinderen eten weer walvisvlees

Op veel openbare kleuter- en lagere scholen in Japan wordt soms walvisvlees geserveerd. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport.

Het gaat om ongeveer een zesde van de scholen, berichtte het persbureau Kyodo.

Op 5355 van de 29.600 scholen is van maart 2009 tot maart 2010 minstens een keer walvisvlees voor de lunch opgediend. Dat is volgens Kyodo een opmerkelijke terugkeer van dit omstreden voedsel in Japan. Kyodo vermoedt dat het weer opduiken van walvisvlees op scholen waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de Japanse wetenschappelijke onderzoekers die zijn vrijgesteld van het internationale verbod op de vangst van walvissen. Zij doden steeds meer van deze zoogdieren voor hun onderzoek.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet

  hoe kan het toch in vredesnaam zo zijn dat er nu al weer in het kader van de wetenschap walvissen afgeslacht mogen worden

 • no-profile-image

  Albert Willem

  Ze proberen gewoon de markt te onderhouden zodat ze kunnen blijven vissen/jagen. Een aardig voorbeeld van het door kunnen gaan onder een andere naam is de Bijzondere Verbruiksbelasting op auto's. Dat mocht niet meer van de EU en is in 1993 vervangen door de BPM. De EU heeft het kennelijk na 17 nog steeds niet door.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dit soort spelletjes worden in Nederland toch ook gespeeld; je noemt het gewoon anders en de hele kermis kan gewoon doorgaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.