Home

Achtergrond 155 x bekeken

Imelda Marcos moet staat terugbetalen

Imelda Marcos, de weduwe van de Filipijnse oud-dictator Ferdinand Marcos, moet 11 miljoen pesos (ongeveer 194.000 euro) terugbetalen aan de staat.

Dat heeft een rechtbank iop de Filipijnen maandag bepaald. Marcos zou het bedrag in 1983 hebben verduisterd van een overheidsinstantie.

Imelda zegt het bedrag niet te kunnen betalen. ,,De regering heeft al onze tegoeden bevroren. Waar moet ik het geld vandaan halen om de regering terug te betalen?'', liet ze in een reactie weten.

Ferdinand Marcos regeerde de Filipijnen tussen 1965 en 1986. In die periode zouden hij, Imelda en de rest van de familie miljarden hebben gestolen uit de staatskas. Imelda werd vooral bekend vanwege haar enorme collectie schoenen.

Een volksrevolutie in 1986 betekende het einde van het Marcos-bewind. Drie jaar later stierf Ferdinand in ballingschap op Hawaii. Imelda werd veroordeeld tot negen jaar celstraf wegens corruptie, maar in hoger beroep werd het vonnis vernietigd. Eerder dit jaar werd ze verkozen in het Huis van Afgevaardigden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.