Home

Achtergrond 234 x bekeken

IRS: schimmelschade in bieten breidt langzaam uit

Aantasting door bladschimmels in suikerbietenpercelen breidt maar langzaam uit, meldt bieteninstituut IRS.

Het is ruim vier weken geleden dat er een bladschimmelwaarschuwing is uitgegaan. Destijds is massaal gehoor gegeven aan de oproep bietenpercelen te controleren en bij aantasting door bladschimmels te spuiten.

Eind augustus waren de weersomstandigheden zeer gunstig voor cercospora-infectie. De tijd tussen infectie en zichtbaar worden van de bladvlekken ligt tussen de tien en dertig dagen. De werking van de middelen is drie tot vier weken. Nieuw blad is onbeschermd. Daarom is het raadzaam percelen wekelijks te controleren op uitbreiding van bladschimmels. Bespuitenis zinvol als bieten nog minimaal drie weken in het veld blijven staan voordat ze geoogst worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.