Home

Achtergrond 229 x bekeken

Helderheid nodig

FrieslandCampina wilde in relatieve stilte een tussentijdse reorganisatie doorvoeren bij de productie van dagverse zuivel.

Doordat de vakbonden aan de bel trokken is nu echter ieders aandacht erop gevestigd. Daarmee is niet de vraag beantwoord waarom FrieslandCampina voor de tweede keer sinds het ontstaan van het concern een aanscherping van activiteiten op dagvers gebied daarvoert.

De concurrentie in het dagverse segment is bikkelhard. Zeker nadat FrieslandCampina Arla er als concurrent bij kreeg, in de voormalige Friesland Foods fabriek in Nijkerk. Maar in Duitsland is de concurrentie minstens zo hard. Een concern als FrieslandCampina heeft een lange adem en kan, als het wil, kleinere gespecialiseerde concurrenten wegconcurreren. Maar daarmee heeft het de dagverse activiteiten nog niet rendabel.

Waarschijnlijk dat het met de huidige reorganisatie in Rotterdam en Eindhoven daar nu aan werkt. Of is het een paniekmaatregel en de voorbode van nog een fabriekssluiting? Soms valt de naam van Eindhoven. Ook mogelijk is dat het bedrijf uiteindelijk tot de conclusie komt dat het beter is om de dagverse zuivel helemaal af te stoten, omdat andere activiteiten beter renderen. Dat ligt zeker gevoelig bij de leden. Aan FrieslandCampina de taak helderheid te geven.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.