Home

Achtergrond 269 x bekeken

Grotere aanvoer bolbloemen zet prijs onder druk

De grotere aanvoer van bolbloemen op de bloemenveiling zet wat een aantal producten betreft de prijs onder druk. Dat meldt Bloemenveiling FloraHolland.

In totaal werden afgelopen week bijna 25 miljoen stuks bolbloemen voor gemiddeld € 0,28 geveild, hetgeen een daling is met € 0,04 ten opzichte van een week eerder. Maar aan de andere kant ook weer € 0,05 beter dan vorig jaar in dezelfde periode bij een aanvoer 13 procent hoger lag.

Het resultaat van de dahlia’s is nog steeds redelijk tot goed. De aanvoer van dit product steeg met 16 procent en kwam daarmee uit op het aanvoerniveau van enkele weken geleden. Voor de 1,4 miljoen aangevoerde dahlia’s werd gemiddeld € 0,14 per steel betaald en dat is 2 cent beter dan vorig jaar bij 5 procent meer aanvoer.

Bij alle vestigingen van FloraHolland tezamen werden de afgelopen week 3,1 miljoen grootbloemige gladiolen aangevoerd, die binnen een week zorgden voor een toename van 14 procent in stuks en ongeveer een stuiver minder opbrachten. Met € 0,16 gemiddeld is het evenwel altijd nog een cent beter dan vorig jaar bij 3 procent minder aanbod. De kleinbloemige cultivars deden gemiddeld € 0,13 bij een fractioneel hoger aanbod.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.