Home

Achtergrond 213 x bekeken

Groningen beverratvrij dankzij gps

Het lijkt erop dat de provincie Groningen beverratvrij is. In de gehele provincie is dit hele jaar nog geen enkele beverrat gevonden of gesignaleerd.

Dit is vermoedelijk het gevolg van een intensieve bestrijding waarbij gebruik wordt gemaakt van gps, meldde woensdag een woordvoerder van de provincie Groningen.

De rattenvangers in Groningen werken sinds een aantal jaren met een systeem waarbij ze een sms'je krijgen als in een van de kooien een dier gevangen zit. Dankzij gps weten ze dan bij welke kooi ze moeten zijn. Door deze manier van werken wisten de drie fulltime rattenvangers vorig jaar 127 beverratten te vangen.

Beverratten, die een meter lang kunnen worden, werden in 2003 voor het eerst in Groningen gesignaleerd. Ze worden vooral gevreesd omdat ze een bedreiging vormen voor dijken. Die kunnen verzwakt raken door de gangen en holen van het dier.

De rattenbestrijders blijven wel actief uitkijken naar het knaagdier. Er komen in de provincie Groningen steeds meer waterrijke gebieden bij zoals Blauwestad en de waterrijke wijk Meerstad bij de stad Groningen. Dat zijn voor beverratten 'echte lokkertjes', aldus de zegsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.